Przykładowe wyniki badań krwi

Podobne
 
SKANDAL OBYCZAJOWY W RAWICKIEJ KOMENDZIE POLICJI.

Temat: Przypadłości wieku dojrzewania czy skutek bycia wege???
gaber,ja też w liceum miałam zawroty głowy,szczególnie często zdarzało mi się to przy wchodzeniu po schodach albo wysilku fizycznym,bądz przy schylaniu głowy na dół...w ciąży mdlałam,ale wyniki zawsze miałab bardzo ładne.nie wiem czy robiłaś sobie badanie krwi ale dla moich rodziców to była karta przetargowa.Współczuję ci tej sytuacji w domu,ja miałam podobnie choc to nie dotyczyło wegetarianizmu bo dość szybko sie z ... napisałaś o wydatkach na jedzenie???ja wydaję na nasze trzy osoby około 1000PLN i nie mamy wcale pełnej lodówki...może napiszesz jakiś przykładowy jadłospis? Chętnie bym troche ograniczyla te koszty... pozdrawiam,kasia
Źródło: wege.dzieciak.pl/viewtopic.php?t=1623



Temat: Alpejski Sen czyli Asta, Tara i Ben
Jak mi tłumaczyli pp. Ingardenowie parathormon jest produktem przytarczyc i odpowiada za gospodarkę wapniem w organiźmie. Jeżeli poziom parathormonu jest zbyt mały, to może to oznaczać, że w wyniku reakcji autoimmunologicznej przytarczyce są niszczone i wytwarzają go zbyt mało. Jeśli poziom parathormonu będzie w normie, to szukamy jeszcze innej przyczyny. Według pp. Ingardenów wyniki krwi zwierząt z ludzkiego laboratorium są często niedokładne. Wynika to stąd, że skład krwi / surowicy ludzkiej a przykładowo psiej różnią się składem między sobą. Urządzenia pomiarowe wykalibrowane na skład ludzkich materiałów "przekłamują" wyniki badań materiału o składzie różnym od ludzkiego. Ben miał robione badania krwi w laboratorium ludzkim, jak również na aparatach w klinice Therios, które zostały lekko "przekalibrowane" na materiały zwierzęce. Wszystkie wyniki oprócz stosunku wapnia do fosforu były w normie. Lekarze nie wiedzą gdzie szukać źródła problemu. Dlatego między innymi szukają miejsca, skąd można będzie uzyskać wyniki jak najmniej "przekłamane". Dlatego też mam nie iść już więcej do ... z głową. Wyniki takie, "żeby tylko były" nic do sprawy nie wniosą, a mogą być wręcz szkodliwe, bo mogą spowodować leczenie nie tego, co potrzeba.
Źródło: szwajcary.com/viewtopic.php?t=264


Temat: dieta DNA
... (dla zdrowia i sylwetki). Przykładowe menu rano: muesli z owocami w ciągu dnia: pełnoziarniste risotto z warzywami wieczorem: indyjskie danie rybne z curry
Źródło: zgrabnalinia.com.pl/viewtopic.php?t=198


Temat: Pierwszy odkryty na świecie grób średn. mistrza Krzyżackiego
z trumien. Ich wyniki ogłoszono w połowie stycznia tego roku. Okazało się, że drzewa, z których wykonano skrzynie były ścięte w XIV wieku. - Już te wszystkie dane pozwalają nam z bardzo dużym prawdopodobieństwem stwierdzić, że mamy do czynienia ze szczątkami wielkich mistrzów krzyżackich - powiedział antropolog dr Tomasz Kozłowski, który także jest zaangażowany w badanie szkieletów. - Przyjrzę się im pod kątem osobliwych cech: np. zniekształceń kości - wyjaśnił Kozłowski. - To dostarczy kolejnych informacji o danej osobie. Przykładowo kość ramieniowa jednego ze szkieletów nosi ślady bardzo rozbudowanych mięśni - może to sugerować, że mężczyzna dużo fechtował - dodał. Z kolei dr Krzysztof Szostek z krakowskiego Uniwersytetu Jagiellońskiego wykona badania chemiczne kości, które pozwolą na ustalenie diety, a może nawet grupy krwi nieboszczyków. Wyniki wszystkich badań poznamy za kilka miesięcy. W zestawieniu ze szczegółami życiorysów, jakie dostarczą historycy, powinny one pozwolić ostatecznie stwierdzić czy mężczyźni pochowani pod prezbiterium kwidzyńskiej katedry św. Jana Ewangelisty to ... - powiedział Bogumił Wiśniewski - z wykształcenia archeolog, który wraz z proboszczem parafii św. Jana Ewangelisty, księdzem Ignacym Najmowiczem był inicjatorem ubiegłorocznych badań, sfinansowanych przez władze miasta. Źródło informacji: INTERIA.PL/PAP
Źródło: poszukiwanieskarbow.com/Forum/viewtopic.php?t=50512


Temat: Dr J. Kwaśniewski jakiego nie znamy
wielu autorów, wybitnych uczonych, dieta optymalna jest miażdżycorodna. Przy dłuższym jej stosowaniu przyspiesza procesy miażdżycowe. Dla oceny tych procesów stosuje się różne markery biochemiczne, m.in.: oznaczanie w surowicy krwi poziomu cholesterolu ... dużą grupę badanych, w różnych ośrodkach naukowych. Badanie takie prowadził w Stanach Zjednoczonych dr Richard Fleming. Opublikował jego wyniki w artykule "The Effect of High-Moderate and Low Fat Diets on Weight Loss and Cardiovascular Disease Factors" (Prev. Cardiol. 2002, nr 5). Zasługują one na uwagę. Badanych podzielił na dwie grupy: otrzymujących dietę niskokaloryczną wynoszącą 1400-1500 kcal dziennie; zaliczeni do tej grupy otrzymywali posiłki z prawidłową proporcją składników pokarmowych. W grupie drugiej badani otrzymywali dietę bogatotłuszczowo-białkową, a niskowęglowodanową, a więc odpowiadającą diecie optymalnej. Co 4 miesiące u badanych przeprowadzano badania markerów miażdżycowych. Po 12 ... wyniki u osób z nadwagą, wyraźnie ją zmniejszając. Ale okazała się również niekorzystna - przyspieszając proces miażdżycowy. Tego niekorzystnego efektu diety nie dostrzegali jednak ani chorzy, ani lekarze prowadzący leczenie. Być może, dołączenie do tej diety leków zmniejszających poziom cholesterolu i lipoprotein we krwi oraz stabilizujących blaszki miażdżycowe w naczyniach (statyn), mogłoby zmniejszać jej efekty miażdżycorodne. Ale są to tylko domniemania i ... pokarmów atrakcyjnych kulinarnie: mięsa, wędlin, serów, jaj, tłuszczy, i to bez ograniczeń, zapewniając zarazem spadek wagi. Stosujący tę dietę, jak wynika z przeprowadzonych badań, nie spożywają posiłków w nadmiernej ilości, mimo...
Źródło: davidicke.pl/forum/viewtopic.php?t=1005


Temat: Nasze zwierzaki :-)
stan zdrowia nie jest jakis naprawdę zły. Może się zdarzyć że wynik będzie negatywny. Oczywiście że tak. Ale to także nie oznacza że kota trzeba się pozbyć! W końcu - gdyby ... - ale jest to bardzo trudna sprawa. Ponad 80 % przypadków zakażenia wynika ze spożycia oocyst w... pokarmie! Głownie jest to surowe lub niedogotowane mięso (ale także np. krojenie przykładowo jarzyn, ... sprzatać w rekawiczkach a najlepiej zlecić tą pracę komuś innemu. Kot także nie powinien w tym czasie dostawać surowego mięsa. No i przede wszystkim - badania krwi. Powinno się je robić, ... uszkodzenie płodu! Wiele zachorowań wogóle przebiega bez wpływu na płód, kobieta nawet nie wie co się działo jeśli badań sobie nie robiła. A jeśli infekcję się wykryje - to po prostu...
Źródło: forum.nightwish.pl/viewtopic.php?t=596


Temat: JEDZ LODY I CHUDNIJ
odchudzającym się podawano trzy posiłki dziennie o łącznej zawartości wapnia 1200-1300 mg. Spalili oni o 70% kalorii i o 64% tłuszczu więcej niż pozostali uczestnicy eksperymentu. Naukowcy prowadzący te badania zaliczyli ... USA dowiedziono, że jedzenie trzech porcji niskotłuszczowego nabiału (plus 8-9 porcji warzyw i owoców) dziennie może w ciągu 2 tygodni obniżyć ciśnienie krwi równie skutecznie jak leki. Lody traktowane są tak, ... osób lody to właśnie taki zakazany owoc. Lepiej więc od razu uwzględnić je w swoim dziennym bilansie energetycznym, niż raz na jakiś czas pochłaniać całe pudełko lodów, niwecząc odchudzające wysiłki. Przykładowa...
Źródło: niezwykla-kraina.pl/forum/viewtopic.php?t=453


Temat: Wyniki- Badania Laboratoryjne
badania laboratoryjne Zbigniew Mozga Bardzo często badając zwierzaka klinicznie nie jesteśmy w stanie postawić prawidłowej diagnozy i wówczas zlecamy przeprowadzenia badań laboratoryjnych krwi i moczu. badania te powinno się przeprowadzić u zwierzęcia na czczo W zależności od podejrzenia wet zleca przeprowadzenie pewnych określonych badań charakterystycznych dla danego narządu. Ten zbiór badań nazywany jest profilami. profil nerkowy Mocznik, kreatyninę, sód, potas profil wątrobowy ... Glukoza, Mocznik, kreatynina, AP, wapń Nieprawidłowości w składzie biochemicznym krwi pozwalają na postawienie właściwego rozpoznania. zobacz przykładowe prawidłowe wyniki badań biochemicznych badania hematologiczne Razem z badaniem biochemicznym zleca się tzw. badanie hematologiczne czyli elementów wchodzących w skład krwi. W badaniu tym możemy ocenić sprawność układu immunologicznego, krzepnięcia, układu czerwonokrwinkowego- odpowiedzialnego za nasze krążenie. zobacz przykładowe prawidłowe wyniki badań hematologicznych badanie moczu Drugim ważnym badaniem laboratoryjnym jest badanie moczu w którym określa się: Ciężar właściwy, odczyn, białko, glukoza, związki ketonowe, bilirubina, krew, nabłonki, wałeczki. Dzięki badaniom krwi i moczu diagnozujemy choroby nerek, wątroby, tarczycy, trzustki, nowotwory, ropomacicze i wiele innych schorzeń. Uważam że nie należy rezygnować z tych badań, gdyż szybkie postawienie diagnozy może uratować nasze zwierzę i zmniejszyć koszty leczenia naszego pupila w ciemno. przykładowe prawidłowe wyniki badań Poniżej przedstawiam prawidłowe parametry krwi z którymi można porównać wyniki waszych zwierzaków. przykladowe prawidłowe wyniki badań biochemicznych przykladowe prawidłowe wyniki badań hematologicznych przykladowe prawidłowe wyniki badań hormonalnych badania biochemiczne PIES Parametr Jednostki ALT 3-50 U/l AST 1-37 U/l Mocznik 20-45 mg/dl Kraetynina 1-1,7 mg/dl AP 20-155 U/l Białko całkowite 5,5-7 g/dl Glukoza 70-120 mg/dl Amylaza 388-1800 U/l Lipaza 268-1769 U/l Trójglicerydy 17/115 mg/dl Bilirubina 0-0,2 mg/dl Kwasy żółciowe Powyżej 20 umol/l Potas 4,1-5,4 mmol/l Sód 139-157 mmol/l Wapń 2,3-3 mmol/l Fosfor 1,35-2,9 mmol/l Chlorki 99-115,6 mmol/l badania hematologiczne Parametr ... Eozynofile 2-10 % Bazofile % Limfocyty 12-30 % Monocyty 3-10 % Opad(OB.) 1-6/6-8 mm/1h badania hormonalne Parametr /Jednostki T3 07-1,8 nmol/l T4 18-45 nmol/l TSH 2,7-7,9 ng/dl ACTH 35-60 pg/ml Kortyzol 5-40 ng/ml Cortisol/ACTH Poniżej 150 ng/ml Parathormon 15-150 pg/ml Źródło: http://www.vetmozga.com/artykuly/badania-lab.php
Źródło: club-chow.pl/viewtopic.php?t=548


Temat: Borelioza Babesia Bartonella co mi zrobisz jak mnie złapiesz?
oszczędzić na badaniach. obecnie Boreliozę i koinfekcje leczy się mocną i długoterminową (to mocno zależy od szybkości diagnozy) terapią antybiotykową lub metodami naturalnymi. więcej informacji można uzyskać na wskazanym forum lub ... to dobry test. Ta sama krew wysłana do wielu laboratoriów w analizie wykaże całą gamę wyników, w tym wiele wyników diametralnie od siebie różnych: dodatnie, ujemne, wysokie miana lub niskie miana. Test ELISA na boreliozę pomimo jego licznych ułomności ciągle tkwi w arsenale medycyny z uwagi na jego taniość. Na forum borelioza sugerujemy, aby tego testu nie robić wcale, ponieważ jego wynik stwarza więcej problemów niż rozwiązuje. Sugerujemy natomiast wykonać inne badania we własnym zakresie (na ogół niestety pełnopłatne). W tej chwili w Polsce wiele laboratoriów wykonuje test Western Blota na boreliozę w klasach IgM i IgG. Cena tego badania w obu klasach wynosi około 150-300 zł. Należy wybrać laboratorium, które ma więcej doświadczenia w chorobach odkleszczowych, prowadzi własne badania nad chorobami odkleszczowymi i publikuje je, oraz używa w teście tzw. mieszany antygenów oraz w sposób klarowny opisuje wynik badania, nie pomijając żadnych prążków. Zupełnie inną, alternatywną formą diagnostyki jest badanie PCR i czulsze rt PCR. To badanie polega na poszukiwaniu bakteryjnego DNA we krwi. Badanie można wykonać zaraz po zakażeniu, ponieważ nie ma ono związku z wytwarzaniem przeciwciał (Western Blota dopiero po 5-6 tygodniach od ukąszenia bo tyle trwa proces wytwarzania przeciwciał!!). W Warszawie PCR robi PZH i koszt badan nie jest refundowany. W PCR i rt PCR specjalizuje się CBDNA w Poznaniu - sporym ułatwieniem są zestawy wysyłkowe do badań krwi, dzięki czemu nie trzeba się ruszać ze swojego miejsca zamieszkania, aby wykonać takie testy. Poza tym, CBDNA wykonuje również całe zestawy testów na choroby odkleszczowe, tzw. panele. Zobacz też cennik badań w CBDNA. http://cbdna.pl/cennik.pdf Korzystając z faktu, iż mamy tu całkiem sporą społeczność proponuję małą sondę która pokaże nam skalę zjawiska - przy czym należy pamiętać...
Źródło: forum.purepc.pl/index.php?showtopic=280808




 
Copyright 2006 MySite. Designed by Web Page Templates